BeTheChange Community Nederland

Over BTCNL Community BTCNL Initiatieven & Activiteiten Links Nieuws Contact

 

 

 

9 september 2009

BeTheChange Mini Symposium ter gelegenheid van de World Day of Interconnectedness

 

Veel mensen hebben een diep verlangen naar het ervaren van een wereld die werkt voor iedereen. Zeker in de context van klimaatverandering, overbevissing, vervuiling, energietekorten, sociale onrechtvaardigheid, oorlogen, conflicten, burn-out. Welke rol kan je daar zelf in spelen?

 

Interconnectedness

In dit mini symposium gaan we kort in op wat de recente wereldproblemen met je doen, wat er aan ten grondslag ligt en wat het in stand houdt. Vervolgens kijken we naar alternatieven en onderzoeken hoe onderlinge verbondenheid aan de basis kan liggen van volhoudbare oplossingen. Op zoek naar hoe jij de verandering kunt zijn die je wilt zien in de wereld. Op zoek naar een antwoord dat er voor jou toe doet en een verschil maakt.

 

De oorsprong

Dit mini symposium is gebaseerd op het antwoord op een noodroep van de Achuar indianen die leven in het Amazone gebied van Equador. Hun urgente boodschap, die zij via de Pachamama Alliance hebben kenbaar gemaakt, is dat we in het Westen in een droom leven die zowel hun als onze toekomst bedreigt. De droom dat we afgescheiden zijn.

 

Blijheid

Hoewel de thema's die voorbij komen serieus zijn is het vooral de bedoeling om blijheid te ervaren. Blijheid door het ervaren van verbinding. Blijheid door de helderheid over wat jij zelf kunt doen. Blijheid door de wetenschap dat zoveel andere activiteiten op deze bijzondere dag worden georganiseerd rondom het thema interconnectedness. Blijheid bij de gedachte dat een shift van          I llness naar We llness mogelijk is.

Voor wie: maximaal 100 deelnemers die de verandering willen zijn

Wanneer: 9 september 2009 van 9.00 tot 12.00 uur; koffie vanaf 8.30

Waar:  Buitenplaats Sparrendaal, Driebergen

Prijs: G R A T I S

Registratie vooraf is noodzakelijk. Uw donatie stellen wij op prijs

 

Aanmelden via email 

 

Workshopleiders

Dit mini symposium wordt geleid door Nanke Lavrijsen, Edith Hubers en Leo Sonneveld, met ondersteuning van:

 

  

    

 

Scenter

 

(Click op logo voor meer informatie)