BeTheChange Community Nederland

Over BTCNL Community BTCNL Initiatieven & Activiteiten Links Nieuws Contact

 

 

 

21 november 2009

BeTheChange Mini Symposium als onderdeel van

European Summit for Global Transformation

 

Klimaatverandering, overbevissing, vervuiling, energietekorten, sociale onrechtvaardigheid, oorlogen, conflicten, gebrek aan zingeving….

Het is allemaal geen nieuws. Maar waarom gaan we dan op de oude voet voort?

 

Een ander perspectief

In deze workshop delen invloedrijke denkers, zoals Thomas Berry, Brian Swimme, Paul Hawken en anderen hun wijsheid in video fragmenten.


 

Je krijgt geen nieuwe informatie over de toestand in de wereld maar we werken toe naar een ander perspectief. Je onderzoekt wat de recente wereldproblemen met je doen, wat er aan ten grondslag ligt en wat het in stand houdt. We gaan voorbij schuld, schaamte en reactiviteit, op zoek naar hoe jij de verandering kunt zijn die je wilt zien in de wereld. Op zoek naar een antwoord dat er voor jou toe doet en een verschil maakt.

De oorsprong

Deze workshop is het antwoord op een noodroep van de Achuar indianen die leven in het Amazone gebied van Equador. Hun urgente boodschap, die zij via de Pachamama Alliance hebben kenbaar gemaakt, is dat we in het Westen in een droom leven die zowel hun als onze toekomst bedreigt. De droom dat we afgescheiden zijn.

 

Wat deelnemers zeggen

Een zeer inspirerende dag waarbij je als deelnemer niet alleen informatie gevoed krijgt, maar ook voelt en actief participeert. Verandering begint bij je denkbeelden!'

 

'De dag gaf me een gevoel van verbondenheid, zowel met elkaar als met de issues die ter sprake kwamen. Verder mooi beeldmateriaal en een sfeer van openheid' 

 

Ik vond het enerzijds confronterend maar anderzijds hoopgevend. En ik moet zeggen dat ik de overeenkomst tussen “gelijkwaardigheid”,”milieubewustzijn” en “een vervullend leven” wel erg pakkend vond. Wat me het meest bij is gebleven is de quote “If you throw something away…, where is away?”

 

Voor wie: iedereen die de verandering wil zijn

Wanneer: 21 november 2009 van 09.00 tot 12.00 uur

Waar:  World Trade Center Rotterdam

Prijs: €275 incl. maaltijden en drinken voor het hele programma van vrijdag 20 november t/m zondag 22 november.

 

Aanmelden bij European Summit for Global Transformation 

 

Workshopleiders

Dit mini symposium wordt geleid door Chuck Putnam uit USA, Gertrude Croë uit België en Leo Sonneveld of Nanke Lavrijsen, met ondersteuning van:

 

  

    

 

(Click op logo voor meer informatie)